Rett utstyrt til løpeturen

Din favoritt-joggetur legges kanskje ikke i en handlegate, men på en sti i naturen. Selv om du ikke møter på noen under joggeturen, er klærne du velger å trene i fortsatt viktig for å bedre utbyttet av treningen. Ved å velge riktig utstyr kan du forebygge bevegelsesbegrensning, skader og ubehag, og dermed trener du mer effektivt hvis du velger klær og sko med omhu.

jogging_359568020

Basisklær

Du blir gjerne varm og svett under joggeturen, så det å ha på seg stoffer som puster, som for eksempel bomull og polyester, er avgjørende. Hvis du skal kjøpe nye joggeklær, bør du vurdere å investere i topper og bukser laget med stoff som er designet for å transportere fuktighet vekk fra huden. Selv om du ikke liker stramme klær når du trener, kan veldig posete klær senke tempoet litt – en faktor som spiller en stor rolle hvis du tar tiden på joggeturen din. Tenk derfor ut hvilke materialer som puster best når du kjøper basisklærne for trening.

Ekstreme temperaturer

I varmt vær og sol, legg solbriller øverst i handlekurven. Solbriller er viktig for å forhindre og blokkere UVA- og UVB-stråler. En lett og sammenleggbar lue du enkelt kan legge i linningen på løpeshortsen bidrar også til å bekjempe gjenskinn. Når det er kaldt holder du varmen best ved å ha en lett fleece-lue, vest og hansker. Tar du tiden på turen bør klokken din også være av god kvalitet, og den bør tåle både fukt og ekstremt vær.

Sports-bh viktig

For kvinnelige joggere er en god sports-BH viktig for komforten. Uansett bryst størrelse, vil du få den beste støtten med brede stropper. En god sports-BH skal også sitte godt, men heller ikke for stramt. Derfor bør man aldri kjøpe en sports-BH uten å ha prøvd den først.

This entry was posted in Løping, Trening, Utstyr. Bookmark the permalink.