Løperkne, og mens beina hviler

Løperkne er noe mange aktive løpere vil møte på en eller annen gang i løpet av karrieren. Det er spesielt overanstrenging, dårlige løpesko, mye løping på harde overflater og dårlig oppvarming som kan lede til dårlige knær og vonde joggeturer. Dersom du skulle få vonde kne under en økt er det viktig å høre på kroppen og ta det rolig i en lengre periode. Et vondt kne under en økt kan fort lede til større problemer dersom det ikke blir tatt hånd om. Et vondt kne hos en aktiv, eller ikke aktiv, løper burde bli tatt hånd om hos en profesjonell som fastlegen, fysioterapeut eller personlig trener.

Er du av sorten som ikke klarer å sitte stille over lengre perioder kan det være greit å ha noe ekstra ved siden av løpeinteressen å finne på. Vi som liker å holde på med løping og annen idrett klarer ikke å holde oss lenge uten litt adrenalin. Dersom du ikke har berg og dalbaner lett tilgjengelig er det andre måter å skaffe seg litt adrenalin og spenning i hverdagen på. På sofaen kan man for eksempel kose seg med spill med adrenalin som tema. Det er kanskje ikke like gøy som å dra på tur selv, men her kan man fortsatt få sin daglige dose med adrenalin.

Rehabilitering av løperkne

Som med alle andre sener og ledd er det viktig å la knærne hvile under skader. Senk skuldrene, len deg tilbake og la knærne hvile. Enkelte sporer som yoga og svømming kan være gode for å holde kroppen aktiv, uten å legge mye press på knærne. Under skader er det fortsatt viktig å ha fokus på å rehabilitere skaden for å komme seg fortere ut på tur igjen.

This entry was posted in Løping, Trening. Bookmark the permalink.