Hvilken type joggesko bør du velge?

Joggesko er noe vi alle har i skapet. Joggesko er en viktig del av garderoben, uansett hvilken hobby man har og hva man gjør på sin fritid generelt. Stikker man innom en skobutikk, vil man se en rekke ulike joggesko til salgs. Men hvilken type bør man velge? Hvordan vet man hvilke sko som passer best til det formålet man har i tankene?

Hold tunga rett i munnen

Husk at joggesko ikke er det samme som løpesko – sistnevnte er spesialdesignet for løping, mens joggesko passer til alle mulige formål. Det finnes mange varianter joggesko, alle tilpasset akkurat den type aktivitet du vil holde på med. Er du usikker på hva du kommer til å gjøre oftest, kan man velge generelle joggesko med tykk såle og støtdempere. Slike joggesko passer til jogging på alle mulige underlag, og kan brukes ellers også – du går jo ikke tur med pensko?

Tenk på hva du skal bruke skoene til

Hovedregelen med joggesko er at de må puste, samt være så lette som mulig. Moderne teknologi har gjort det mulig å lage utrolig lette joggesko, men disse koster som regel litt ekstra. Problemet med lette, tynne joggesko er at de lett revner, med mindre man betaler en god del for toppkvalitet. Er du mer eller mindre sikker på hva du vil bruke joggeskoene til, og hvilke måneder i året de vil komme ut av skapet, kan du spane inn spesiallagde joggesko på nettet, der man finner de beste tilbudene. Skal du bruke joggeskoene til asfaltløping, er det viktig at de har et hard underlag, slik at de ikke slites ut etter de første to-tre månedene.

This entry was posted in Utstyr. Bookmark the permalink.