De største skoprodusentene

Før i tiden hadde vi ikke mye å velge mellom når turen gikk til skobutikken. Nå om dagen er det helt andre boller. Utallige skoprodusenter har kommet på markedet, alle med sine spesialiteter og former. De mest kjente merkene er Adidas, Nike, Reebok og Puma – disse lager gode sko i høy kvalitet for alle mulige formål.

Adidas og Puma – brødrerivalisering

Visste du forresten at Adidas og Puma ble stiftet av to tysk-jødiske brødre? Adidas vokste raskt til å bli et verdenskjent skomerke, men problemer mellom de to brødrene som satte i gang produksjonen førte til at den yngre broren hoppet av og stiftet Puma. Adidas lager både joggesko og sneakers, altså sko til hverdagsbruk. Skoene deres deles opp i tre ulike typer – Sport, Originals og den splitter nye Neo.

Nike og Reebok har ulike målgrupper

Nike stammer fra USA, mens konkurrenten Reebok har sitt opphav i England. Nike har satset på å lande kontrakter med kjente idrettsutøvere – du har sikkert sett Air Jordan, deres kjente basketballsko som ble promotert med hjelp av den legendariske basketballspilleren Michael Jordan. Nike produserer også Air Max, en av verdens mest populære joggesko med myk såle. Reebok har på sin side satset på gatesko, altså sko som bruker til lange turer og elskes av fotballfans.

This entry was posted in Utstyr. Bookmark the permalink.