Converse – de klassiske trendskoene

converse

Sko fra Converse er kanskje de mest ikoniske skoene på markedet i dag. Det gjelder særlig varianten Chuck All Star som er den klassiske lerretsskoen med den velkjente gummisålen og gummituppen, og stjernelogoen ved ankelen. Converse har vært elsket av mange i nesten hundre år og fikk nylig sin første overhaling.

Converse ble populære fordi de skilte seg ut blant alle andre sko på markedet og ble raskt en tydelig måte å vise frem hvem man var på. De uttrykte også en personlig stil. De ganske lave prisene på Converse har også gjort dem attraktive og tilgjengelige for de fleste opp gjennom årene. Det er også ofte gode tilbud på skoene, særlig utenfor sommersesongen. Merket har utvidet sortimentet sitt og har i dag en rekke ulike sko, klær og vesker med den velkjente Converse-logoen på.

De aller første Converse All Star-skoene ble lansert allerede i 1917 som en basketballsko. Chuck Taylor gjorde forbedringer på skoene på 1920-tallet, og han var selv basketspiller som visste hva man trengte når man spilte. Den klassiske versjonen som de fleste ser for seg når de tenker på Converse-sko, er med svart lerret, hvit tupp og såle, og hvite lisser. Denne varianten ble introdusert etter andre verdenskrig.

Gjennom årene har skoene blitt brukt av idrettsutøvere, soldater, punkere, grungerockere og hipstere, og nå har svært mange et par Converse i skohyllen. I juli 2015 fikk de trendy Conversene sin første, skikkelige overhaling siden 1920-tallet. Ved å forbedre støtdempingen i sålen, gjøre den noe høyere og lage den av et mer holdbart lerretsstoff, har Chuck II et økt komfortnivå sammenlignet med sin forgjenger.

This entry was posted in Utstyr. Bookmark the permalink.